Факултет медицинских наука изнедрио још 124 лекара специјалиста и 48 мастер менаџера

У амфитеатру Факултета медицинских наука продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић, уручио је 124 дипломе лекарима специјалистима и специјалистима ужих специјализација, који су у протеклих годину дана, успешно завршили овај вид стручног усавршавања. Уз честитке на оствареном успеху проф. Давидовић им је пожелео успех у даљем раду и нагласио да је на Факултету медицинских наука на 46 специјализација и 21 ужој специјализацији у овом тренутку активно преко 900 студената, а да је дипломе специјалисте и специјалисте уже специјализације, укључујући и ову доделу добило 969 лекара.

Присутне је поздравио и директор УКЦ Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић, који је истакао да је ово велики дан за све који су постали специјалисти и лекари ужих специјализација.”Честитам Вам у своје име и у име УКЦ Крагујевац, терцијарне здравствене установе која запошљава преко три хиљаде људи. Ваша диплома данас је обавеза да и даље радите на себи, на свом усавршавању и побољшању струке како би наследили претходне генерације лекара и како би постали понос читавог здравственог система Србије”, рекао је проф. Милисављевић.

Директор Универзитетског клиничког центра Крагујевац је истакао и да ће држава учинити све, од изградње нових болница до набавке најсавременијих апарата, али оно што је најбитније је улагање у људе. ”Ви сте оно што је најбитније, ви сте најбољи од најбољих што ова земља има. Надам се и верујем да ћете оправдати наше поверење, а наша обавеза је да вам омогућимо адекватне услове за рад и даља усавршавања у земљи и иностранству”, закључио је проф. Милисављевић.

Дипломе је добило и 48 мастер менаџера, на сва три студијска програма ових студија-менаџмент у систему здравствене заштите, мастер исхрана и суплементација и мастер регенеративна медицина. Дипломце на мастер програмима поздравио је ресорни продекан и руководилац студијског програма менаџмент у систему здравствене заштите проф. др Небојша Здравковић. ”Ово је већ пета генерација студената који су завршили мастер академске студије менаџмент у систему здравствене заштите и трећа генерација дипломаца на мастер програмима исхрана и суплементација и регенеративна медицина. Број оних који су дипломирали до сада и оних који из године у годину уписују ове мастер програме, говори о томе да добро радимо свој посао. Ми смо ту за вас, у сваком смислу и циљ нам је да током мастер студија стекнете знања и вештине које ћете примењивати у пракси”, истакао је проф. Здравковић. Дипломе су поред проф. Здравковића на мастер програмима уручили и проф. др Владимир Живковић на исхрани и суплементацији и проф. др Биљана Љујић на регенеративној медицини.

Извор: интернет страница Факултета медицинских наука http://medf.kg.ac.rs/