УНИЦЕФ испоручио транспортно возило Центру за неонаталогију

Центар за неонаталогију Клинике за педијатрију Универзитетског клиничког центра Крагујевац, добио је транспортно возило намењено превозу превремено рођених и болесних беба из породилишта у региону до Центра за неонатологију и других релевантних дечјих болница у Србији. Возило вредно 10.104.920 динара обезбеђено је из донације коју је компанија Делез Србија наменила УНИЦЕФ-у и кампањи Тако мали да би у срце стали, која је покренута са циљем опремања и модернизације неонаталних јединица у Србији.

У присуству државног секретара Министарства здравља, доц. др Предрага Саздановића, в.д. директора УКЦ Крагујевац проф. др Слободана Милисављевића и тима лекара, транспортно возило су директорки Клинике за педијатрију проф. др Анђелки Стојковић заједно уручили генерални директор Делез Србија Jan-Vilem Dokhejr и Deyana Kostadinova директорка УНИЦЕФ-а у Србији.

Од 2017. године, када је УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством здравља започео интензивну подршку унапређењу рада неонаталних јединица у Србији, како би превремено рођена и болесна новорођенчад добила адекватну подршку да би преживела и напредовала, УНИЦЕФ је уложио скоро 62 милиона динара у њихово опремање.

УНИЦЕФ је крајем 2020. године покренуо кампању Тако мали да би у срце стали са циљем даљег унапређења рада неонаталне службе у Србији. Подржавши рад неонаталних јединица у Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Београду, УНИЦЕФ је током прошле године донирао опрему у вредности већој од 40 милиона динара, не заборављајући да је посебно у овим околностима многим, тек рођеним бебама, свакодневно потребна помоћ здравственог система.