Проф. др Зоран Милошевић водећи трансплатациони хирург у УКЦ Крагујевац

Сарадња хирурга Универзитетског клиничког центра Крагујевац са најеминентнијим стручњацима из различитих области оперативног лечења пацијената се наставља.

Један од водећих трансплантационих хируга у Србији и Европи, проф. др Зоран Милошевић, са Клинике за амбдоминалну, ендокрину и трансплантациону хирургију Клиничког центра Војводине, предводио је екипу хирурга УКЦ Крагујевац, на челу са доц. др Александром Цветковићем, руководиоцем Клинике за општу хирургију и др Радетом Марковићем, начелником Одељења гастроинтестиналне хирургије у извођењу компликоване операције јетре младе пацијенткиње. Успешно обављена операција, којом је пацијенткињи спашен живот, представља увод у планирану дугорочну и свеобухватну сарадњу проф. др Зорана Милошевића, водећег трансплатнационог хирурга са лекарима наше здравствене установе.

Едукација младих лекара је основ успешног развоја и један од основних циљева сваке одговорне медицинске установе“, рекао је проф. др Слободан Милисављевић, в.д. директора УКЦ Крагујевац, а проф. др Зоран Милошевић је нагласио да је за постизање тог циља најважнија подршка управе УКЦ Крагујевац, посебно у области увођења нових процедура и усавршавања младог кадра.

У оквиру стручног састанка хирурга и управе УКЦ Крагујевац са проф. др Зораном Милошевићем, потписан је уговор о сарадњи наше здравствене установе са тим еминентним стручњаком у области хирургије јетре и трансплантационе хирургије, који је боравио у УКЦ Крагујевац у успешној радној посети. Уговором са проф. Милошевићем, предвиђена је динамика сарадње и план даљих активности у области развоја хируршке области медицине у УКЦ Крагујевац.