Проф. Bahadir M. Gulluoglu, специјалиста опште хирургије и хирургије дојке у Универзитетском клиничком центру Крагујевац

Проф. Bahadir M. Gulluoglu, редовни професор хирургије Медицинског факултета Мармара Универзитета и начелник одељења хирургије дојке Мармара Универзитетске болнице у Истанбулу, један од водећих експерата за хирургију дојке у Европи, промовисан је у гостујућег професора Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу. Током боравка у Крагујевцу, проф. Bahadir M. Gulluoglu, био је гост Универзитетског клиничког центра Крагујевац, где је у разговору са проф. др Слободаном Милисављевићем, в.д. директором установе, доц. др Александром Цветковићем и доц. др Марком Спасићем, лекарима Клинике за општу хирургију, било речи о будућим плановима за сарадњу наше здравствене установе са еминентним стручњаком из Истанбула.

Сарадња са проф. др Gulluoglu, успостављена боравком на едукацији за хирургију дојке доц. др Марка Спасића, хирурга Клинике за општу хирургију Универзитетског клиничког центра Крагујевац и члана Катедре за хирургију ФМН, биће настављена даљим усавршавањем лекара УКЦ Крагујевац у Мармара Универзитету у Истанбулу у примени савремених хируршких процедура у лечењу карцинома дојке и организацијом предстојећег Симпозијума са хирургијом уживо (live surgery) у области онкопластичне хирургије дојке.

Проф. др Bahadir M. Gulluoglu, редовни професор хирургије Мармара Универзитета и начелник одељења хирургије дојке Мармара Универзитетске болнице у Истанбулу, ангажован је и на Универзитету за медицину, фармацију, науку и технологију у Таргу Муресу у Румунији, као члан комисије за докторске студије. Највећи део стручног и научног рада проф. др Gulluoglu-а, усмерен је на лечење обољења дојке, хирургију дојке и медицинску едукацију. Један је од оснивача Центра за дојку- болнице у оквиру Мармара Универзитета и члан је више стручних европских медицинских асоцијација. Оснивач је и председавајући SENATURK-а – међународне мултидисциплинарне академије за здравље дојке и онкопластику рака дојке у Истанбулу, која кроз програм стипендирања едукује младе лекаре.