Плакета Светог Ђорђа за Универзитетски клинички центар Крагујевац

Поводом Дана града – Ђурђевдана, у здању Старе скупштине Крагујевца, одржана је Свечана седница на којој су традиционално уручене Ђурђевданске награде и признањa Плакета Светог Ђорђа.

„Уз уверење да увек може и више и боље, поносан сам на урађено. Мењамо будућност сваког човека, како у граду тако и на селу, радимо за добробит свих нас. Посебно сам поносан на наше здравствене раднике који су између два Ђурђевдана током пандемије бринули о нашем здрављу“, рекао је, између осталог, градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Поред овогодишњих лауреата Ђурђевданске награде, из области: уметности, науке, медицине, образовања, спорта и хуманитарног рада, одлуком градоначелника града Крагујевца, Плакета Светог Ђорђа додељена је Универзитетском клиничком центру Крагујевац, Дому здравља Крагујевац и Заводу за здравствену заштиту радника Застава доо Крагујевац.

„Највећи терет током пандемије COVID-19 пао је управо на Универзитетски клинички центар Крагујевац. Захваљујући знању, искуству и пожртвовању, запослени и руководство установе, остали су прибрани и предузели неопходне кораке да збрину све пацијенте, не само у оквиру клиника, него и у привременој ковид болници у објекту Шумадија сајма.

Сваки дан у црвеним зонама био је прича за себе, носио је нове изазове и претње по здравље. Добра организација и надљудски напори запослених, омогућили су да и у таквим условима здравствени систем беспрекорно функционише.

Плакета Светог Ђорђа је вечна захвалност запосленима и руководству Универзитетског клиничког центра за пружену помоћ Граду, грађанима Крагујевца, централне и западне Србије. Ова награда припада сваком запосленом у УКЦ Крагујевац за хиљаде непроспаваних ноћи, за стотине и стотине тешких пацијената и статус бедема против COVID-19.“, наводи се у образложењу Града Крагујевца.

У име запослених Универзитетског клиничког центра Крагујевац, Плакету Светог Ђорђа примио је проф. др Слободан Милисављевић, в.д. директора установе.