Проф. др Слободан Милисављевић вршилац дужности директора УКЦ Крагујевац

Влада Републике Србије, именовала је проф. др Слободана Милисављевића за вршиоца дужности директора Универзитетског клиничког центра Крагујевац, на седници одржаној 30. септембра 2021. године.

Проф. др Слободан Милисављевић специјалиста је грудне хирургије, редовни професор Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, члан европског и светског Удружења грудних хирурга. Први је хирург који је уградио вештачку грудну кост пацијенту и обавио операцију карцинома плућа захватом из трбуха.

Проф. др Слободан Милисављевић је и координатор за сузбијање КОВИД пандемије Министарства здравља Републике Србије. Средином 2020. године, проф. др Слободан Милисављевић био је на челу екипе крагујевачких медицинских радника, која је помагала колегама у Новом Пазару у току најтежег удара пандемије корона вируса. Добитник је награде града Новог Пазара, а указом председника Републике Србије Александра Вучића, одликован је и златном медаљом за заслуге.

За допринос развоју медицине у Крагујевцу, проф. др Слободан Милисављевић је 2018. године добио Ђурђевданску награду Скупштине Града Крагујевца.