Национална кампања против дроге „Твоје НЕ мења све“

Национална кампања против дроге ``Твоје НЕ мења све``

Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са пројектом ИНСАДА – Имплементација националне стратегије против злоупотребе дрога који финансира Европска унија покренуло је пројекат
„Твоје НЕ мења све“.

Кампања „Твоје НЕ мења све“ је одлучан корак у борби са све учесталијим схватањем дроге као вида забаве. Услед неинформисаности и несвесности, млади олако кажу ДА. Сматрајући да то доноси прихватање од стране друштва, забаву и решење личних проблема, они улазе у свет дроге који им своје лице показује тек када за све буде прекасно.

Турнеја холограмске 3Д пројекције и пратећих материјала обухвата 8 градова Србије: Београд, Нови Сад, Крагујевац, Суботицу, Ваљево, Ниш, Крушевац и Зајечар.

Најмодернија технологија стављена је у службу едукације кроз игру. Интерактивна холограмска 3Д пројекција младића пружа увид у оно што се дешава када се људи „заиграју“ са дрогом – на одабир дрога преко конзоле холограмска 3Д пројекција реагује исто као што би човек реаговао у стварности, и  пропада на исти начин. Пројекту су се преко Интернета прикључио велики број грађана и амбасадора добре воље из јавног живота.

Креативна решења и реализацију активности током кампање раде агенција за тржишне комуникације СВА и Галерија 12+. Кампању су подржале све здравствене установе државног сектора које раде у области превенције и промоције здравља.