Национална кампања „И плус и минус!“

Национална кампања „И плус и минус!“

Кампању под називом „И плус и минус!“ организују и спроводе: Министарство здравља – кроз Пројекат за борбу против ХИВ/сиде, који се финансира из средстава Глобалног фонда за борбу против сиде, туберкулозе и маларије и Институт за јавно здравље Србије.

Главни циљ кампање „И плус и минус!“ је смањење степена стигме и дискриминације који су доказано присутни у нашем друштву како према самој болести, тако и особама које живе са ХИВ-ом. Овакав вид понашања не само да утиче на квалитет живота особа које живе са ХИВ-ом, већ је једна од најзначајнијих баријера у превенцији и борби против епидемије ХИВ-а.

Поводом Дана заљубљених, Министарство здравља кроз Пројекат за борбу против ХИВ/сиде који се финансира средствима Глобалног фонда у сарадњи са Црвеним крстом Србије и НВО Омладина ЈАЗАС-а и НВО „Стабло“ из Крагујевца у петак 12. фебруара од 10 до 13 часова организује поделу едукативног материјала и кондома у Крагујевцу у тржном центру „Рода“.

У суботу, 13. фебруара од 8 до 13 часова у Институту за јавно здравље у Крагујевцу (Ул. Николе Пашића бр.1) биће организовано бесплатно, добровољно и поверљиво саветовање и тестирање на ХИВ.