Најуспешнији дипломци медицинских факултета добили уговоре о раду

У оквиру Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета пет државних универзитета у Србији, министарка здравља проф. др Даница Грујичић, уручила је уговоре о раду за стотину најбољих дипломаца. Министарка Грујичић је поручила да дипломцима жели да од најбољих стотину студената медицине постану и најбољи специјалисти. Она је рекла да млади дипломци морају бити свесни да је бити лекар професија, позив и мисија, која у средиште ставља пацијента, а не њих саме.

Свечаној додели уговора о раду, присуствовао је в.д. директора УКЦ Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић, који је истакао да Програм запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета на најбољи начин омогућује остваривање вишеструких добробити за друштво – како промовисање, подршку и перспективу најбољим студентима медицине, тако и сигурност пацијентима здравствених установа у земљи, да ће их лечити најбољи млади лекари.

Од стотину најбољих, седам младих дипломаца Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, добили су посао у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.