Нови лого Универзитетског клиничког центра Крагујевац

У Универзитетском клиничком центру Крагујевац промовисан је данас нови логотип установе.

Одлуком Владе Републике Србије од 21. јануара 2021. године, а у складу са Законом о здравственој заштити, Клинички центар Крагујевац је постао Универзитетски клинички центар Крагујевац.

Статутарне промене података, које подразумевају и промену имена установе, узроковале су покретање поступка промене логотипа и свих других визуелних елемената УКЦ Крагујевац, по којима смо препознати у најширој јавности.„, истакао је проф. др Слободан Милисављевић, в.д. директора УКЦ Крагујевац.

Универзитетски клинички центар Крагујевац је један од четири универзитетска клиничка центра у Србији, у којем се обавља високоспецијализована, специјалистичко – консултативна и стационарна здравствена делатност из више области медицине и пружа здравствена заштита становништву са ширег подручја централне Србије (шумадијски, поморавски, моравички, рашки, расински и златиборски округ), на којем живи око 1,8 милиона становника.

Универзитетски клинички центар Крагујевац обавља и образовну и научноистраживачку делатност у складу са законом, као наставна база Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, спроводи едукацију лекара на специјализацији и ужој специјализацији и перманентно образовање здравствених радника и здравствених сарадника кроз континуирану медицинску едукацију.

У сусрет Универзитетском клиничком центру Крагујевац, изашао је Видан Папић, редовни професор на Филолошко – уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу на одсеку за примењену и ликовну уметност. Професор Видан Папић допринео је формирању имиџа за више од 200 институција и компанија, израдом симбола, логотипа, знакова и мултумедије у графичком дизајну.

Драго ми је да сам могао да помогнем и да дам допринос са својим тимом младих сарадника и захвалан сам тим талентованим људима. Ово је била прилика да урадимо заиста велику ствар, не само за Крагујевац, већ и за регион. Када се ради о једном универзитетском центру, клиничком, он не покрива малу територију. Ово је ипак централни део Србије, што смо имали на уму, када смо радили нови логотип и што је био изазов у креирању новог визуелног идентитета. Да и визуелно буде упечатљив и да симболизује овај део Србије и на крају крајева, да се чак и допадне јавности.„, рекао је проф. Видан Папић.

sl.01

Са новим логотипом, у Универзитетском клиничком центру Крагујевац почео је процес промене визуелног идентитета установе, који подразумева измену великог броја елемената. Између осталог, у току је израда новог web site-a установе, који би требало да буде у складу са савременим трендовима интернет комуникације.“, објаснио је проф. др Слободан Милисављевић, в.д. директора УКЦ Крагујевац.

Реч је о процесу, који ће потрајати, а зависи од више фактора. У првом реду је ковид епидемија, у којој су сви расположиви ресурси усмерени на лечење пацијената и подршку медицинским тимовима у корона центрима УКЦ Крагујевац, а није занемарљива ни чињеница да ће бити потребно обезбедити знатна финансијска средства за заокруживање процеса промене визуелног идентитета, односно свих обележја на клиникама, центрима и службама установе.